Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten

Type: Bijgerecht
Personen: 6

Ingrediënten:
2 blikken artisjokharten (a 390 gram)
1 blik cannellini bonen (a 400 gram)
50 gram Pecorino Romano
3 tenen knoflook
2 eetlepels Griekse yoghurt
1/2 bosje peterselie (15 gram)
1 eetlepel kappertjes
1 citroen (rasp en sap)
Olijfolie
Zout/zwarte peper

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Kook de knoflook voor 10 min in gezouten water, om de rauwe en heftige smaak te verminderen. Snij de artisjokharten door de helft en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bespreken met olijfolie, peper en zout.
Meng in een blender/keukenapparaat de goed uitgelekte cannellini bonen, Pecorino, knoflook, Griekse yoghurt, citroenrasp tot een grove puree. Breng op smaak met het citroensap peper en zout.

Bereiding:
Bak de artisjokharten in 30 min goudbruin en knapperig. Draai ze alverwege de baktijd even om. Smeer de puree uit op een bord, leg de artisjokken erop en maak het af met de kappertjes en peterselie. Smakelijk!