Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4

Ingrediënten:
3 aubergines
3 bosui
1 eetlepel/duimstuk gember
3 knoflooktenen
3 sjalotten
1 citroen

2 eetlepels witte/shiro miso-pasta
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel witte azijn
2 theelepels suiker
125 ml groentebouillon

0,5 theelepel maïzena
Chili olie
Gebakken uitjes
Neutrale olie
100 gram boter
Zout/peper

Voorbereiding:
Snij de aubergines in de lengte door de midden en snij de helften erna in kwarten. Pel en snij de knoflook, gember en sjalotten in fijne snippers en de bosui in fijne ringen. Rasp de helft van de citroen, pers erna de hele citroen en zet opzij.
Breng een ruime pan water aan de kook en voeg hier flink zout aan toe (het moet zo zout zijn als zeewater).
Meng in een kom de miso-pasta, sojasaus, azijn, suiker en groentebouillon door elkaar. En in een kleiner kopje meng je de maïzena met een scheut water.

  • Tip: Maak het maïzena mengsel niet te dun, dit gaat de saus verdikken en moet anders lang inkoken

Bereiding:
Verhit een grote hapjespan en bak al de aubergines met een scheut olie donkerbruin aan alle drie de zijdes. Bak ze in etappes en liever te donker dan te licht, dit geeft later een rokerige smaak aan het gerecht.
Leg de aubergines aan de kant en verhit de boter in de pan. Bak de sjalotten tot ze glazig zijn en voeg dan de knoflook en gember toe. Wanneer alles zacht geworden is voeg je de miso-saus toe en breng aan de kook. Kook ondertussen de linguini volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Voeg de maïzena toe aan de saus. Na een paar minuten zal hij dikker worden. Voeg dan de pasta toe, het citroenrasp en sap en roer alles goed door elkaar.

Serveer de pasta met de aubergines, gesneden bosui en gebakken uitjes. Ik houd van pittig eten dus een flinke theelepel chiliolie maakt het voor mij af. Eet smakelijk!