Dit gehakt mengsel is ideaal voor vele receptjes. Maak er grote burgers van voor dit recept of maak er kleine balletjes van voor in de Thaise noedel salade of neem ze koud mee naar een picknick, een gegarandeerd succes.

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Personen: 4

Ingrediënten:
400 gram half om half gehakt
1,5 eetlepel rode currypasta
1,5 eetlepel ketjap manis
3 teentjes knoflook
1 duim stuk gember
1 bosje koriander
1 rode ui
150 gram taugé
1 half rijpe mango
Zoet/zure chilisaus
Gebakken uitjes
4 pitabroodjes van Turkse of Marokkaanse bakker

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snij de rode ui, knoflook, gember en koriandersteeltjes in hele fijne stukjes. Meng het gehakt met de ui, knoflook, gember, koriandersteeltjes, currypasta, ketjap tot een egale massa en verdeel het tot 4 burgers.
Snij de mango in dunne plakken en pluk de blaadjes van de koriander.

Bereiding:
Bak de burgers aan beide kanten goudbruin en net gaar in het midden. Ondertussen bak de oma broodjes in 1-2 minuten af, en zet alle ingrediënten op tafel.
Leg op het broodje een burger, plakjes mango een beetje chilisaus, gebakken uitjes, koriander en taugé.