Char siu vlees maakt het bijzonder, maar dit recept is met ook met stukjes kippendijfilet of varkenshaas echt heel erg lekker. Veel van de ingrediënten in het recept zijn favorieten en zo kwam receptje kwam al kokend uit m’n vingers toen vrienden kwamen eten.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4

Ingrediënten:
2 tenen knoflook
1 witte ui
½ komkommer
3 lente uien
4 kleine bok choy (of 1 paksoi)
1 pakje beech paddenstoelen
350 gram Char siu/Chinese BBQ pork (slagerij Schell, West-Kruiskade)
1 pak verse ramen noedels (4 pers.)
1 eetlepel geroosterde sesamolie
Witte peper
3 eetlepels hoisinsaus
1-2 eetlepels sriracha
1 eetlepel oestersaus

Voorbereiding:
Begin met de witte ui in ringen te snijden en de tenen knoflook in grove stukjes. Snij daarna de komkommer in de lengte door twee, haal het zachte binnenste eruit en snij in halve manen. Was de bok choy goed tot al het zand weg is en snijdt het groene blad van de lichtere steel. Snij de steel in de lengte door twee en de bladeren in grove stukken. Snijdt van de paddenstoelen de kontjes af en haal ze los van elkaar. Als laatste snijdt de Char siu in medium blokjes.

Bereiding:
Bak in een grote wok pan, de uien in een scheutje olie een paar minuten tot ze glazig zijn, voeg de stelen van de bok choy toe en wok nog 2-3 minuten. Voeg de groene bladeren toe en als deze geslonken zijn (denk aan spinazie) haal dan de groenten uit de pan en zet opzij. Voeg opnieuw een scheutje olie toe en pak de paddenstoelen 3 minuten licht bruin en voeg deze toe aan de groenten.
Kook ondertussen de noedels beet gaar (zie aanwijzingen op de verpakking). Spoel af onder koud water en snijd met een mes de noedels in kortere stukken. Voeg sesamolie toe, roer goed door en houd warm door af te dekken met een deksel.

Bak de knoflook lichtbruin en voeg de Char siu stukjes toe en pak nog 3 minuten. Voeg de eerder gebakken groenten toe met de hoisin saus, siracha, oestersaus en witte peper naar smaak. Roer de noedels erdoor heen en strooi net voor het opdienen de lente ui erover.