Sinds ik een receptje vond waarvoor ik dashi nodig had voor een zeewier en spinazie salade (ja dit recept volgt;) ben ik verknocht aan dit spul. Simpel en het maakt alles lekker, zo ook deze noodelsoep met mijn favoriete dumplings.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4

Ingrediënten:
1 paksoi
250 gram peultjes
1 bosje koriander
1 pak ramen noedels á
Witte peper
2 tbsp sojasaus
8 zakjes dashi boullion
4 tsp witte misopasta
3 handjes sojabonen (uit vriesvak van de toko)
24 stuks Shumai dumplings (uit vriesvak van de toko)

Voorbereiding:
Haal de stelen van de paksoi los en was al het zand weg. Snijdt het groene blad van de lichtere steel. Snij de steel in de lengte door twee en de bladeren in grove stukken.

Bereiding:
Blancheer in een grote pan de sojabonen tot ze beet gaar zijn (+/- 2 minuten). Bak in een pan de witte delen van de paksoi en de peultjes voor 2 minuten, voeg de groene delen van de paksoi toe en bak nog 1 minuut. Voeg 2 eetlepels sojasaus toe en flink wat witte peper. Ondertussen voeg in een schaal de zakjes dashi, miso en 250 ml water samen en roer tot een gladde bouillon.

Kook in de grote pan de Shumai dumplings in rollend kokend water voor 5 minuten. Wanneer deze klaar zijn, bak de Shumai in een scheut olie krokant. Kook de ramen noedels in de grote pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verdeel over 4 kommen de noedels, sojabonen en groene groenten en giet in elk 1 vierde van de bouillon. Voeg als laatst de Shumai dumplings toe en de koriander. (Vind je de koriander smaken naar zeepsop? Neem dan wat peterselie of bieslook;)