Tijdens mijn studie ben ik op uitwisseling geweest in Zürich, super toffe stad. In de zomer gingen we veelal picknicken bij het meer en daarvoor heb ik deze noedelsalade bedacht. Het waren de restjes van mijn koelkast en paste perfect bij de BBQ.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 4

Ingrediënten:
400 gram mihoen
1 bospeen
1 komkommer
100 gram gesnipperde amandelen
1 bosje koriander
Sojasaus
Mirin
Suiker (palm/rietsuiker)

Voorbereiding:
Zet een waterkoker vol water aan. Snij de bospeen en de komkommer (tot de zaadlijsten) met een julienne dunschiller in fijne reepjes. Meng de sojasaus, mirin en suiker door elkaar. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd de steeltjes fijn.

Bereiding:
Giet het kokend water in een grote schaal en laat de mihoen hier in 5 min zacht in worden. Giet de mihoen af en voeg de saus toe, meng alles door elkaar zodat de suiker volledig oplost. Voeg de wortel, komkommer en amandelen toe en meng alles nog een keer goed door.

Tip: Dit recept is heel lekker als een lichte lunch, voor mij de Thaise gehaktballetjes of een geroosterde kippenpoot.