De traditionele pasta carbonara is een van mijn favorieten maar sinds ik het idee kreeg de spekjes te vervangen door de miso-pasta heb, maak ik hem nooit meer anders. Simpel eenpansgerecht en een echte crowd pleaser!

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 1

Ingrediënten:
100 gram spaghetti
1 banaan sjalot
4 medium kastanje champignons
2 tbsp geraspte Parmezaanse kaas
1 tbsp shiro miso-pasta
1 groot ei

Voorbereiding:
Breng in een grote koekenpan 500 ml flink gezouten water aan de kook. Breek het ei in een schaal en meng met een garde de miso-pasta en 1 tbsp Parmezaanse kaas tot een glad mengsel en breng op smaak met gemalen peper. Snij de champignons in grove plakken en de sjalot fijn.

Bereiding:
Kook de pasta beetgaar en giet af maar bewaar een koffiekopje van het pastawater. Bak de sjalot en kastanje champignons in een paar minuten goudbruin. Blus de pan af met het pastawater. Voeg, wanneer het vocht grotendeels verdampt is, het ei mengsel toe en roer gelijk goed door zodat ei niet kan stollen. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Tip: dit recept is eenvoudig voor meer personen te maken door de ingrediënten te vermenigvuldigen door het aantal personen.